//Πως θα φροντίσετε την επιδερμίδα των χεριών σας;

Πως θα φροντίσετε την επιδερμίδα των χεριών σας;

Τα χέρια μας αποτελούν πολύτιμα εργαλεία της καθημερινότητάς μας, αφού με αυτά πραγματοποιούμε το σύνολο των εργασιών μας, φροντίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, καθαρίζουμε το σπίτι μας, γυμναζόμαστε κ.ά.

Η καλή εμφάνιση αλλά και φυσική κατάσταση των χεριών αποτελεί ένδειξη υγείας, νεότητας και λάμψης. Το δέρμα των χεριών εκτίθεται σε πολλαπλούς δυνητικά ερεθιστικούς παράγοντες και χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και σωστή περιποίηση. Για όλους αυτούς τους λόγους, τα χέρια σας απαιτούν την καθημερινή σας φροντίδα.

Οι περισσότερες γυναίκες συχνά διαθέτουν τον χρόνο που χρειάζεται για την περιποίηση του προσώπου τους, αλλά, από την άλλη πλευρά, αμελούν να προσφέρουν τη φροντίδα που είναι απαραίτητη για το δέρμα των χεριών τους.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές για την προστασία και ενυδάτωση των χεριών;

  • Αποφεύγουμε το πλύσιμο με καυτό/παγωμένο νερό
  • Αποφεύγουμε το υπερβολικά συχνό πλύσιμο των χεριών καθώς διαταράσσεται το στρώμα των λιπιδίων που αποτελεί μέρος του φυσιολογικού επιδερμιδικού φραγμού
  • Περιορίζουμε τη χρήση αντισηπτικών δέρματος καθώς καταστρέφουν το φυσιολογικό μικροβίωμα της επιδερμίδας
  • Χρησιμοποιούμε πάντα ενυδατική κρέμα χεριών
  • Χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα στα χέρια μας, ακόμη και στις καθημερινές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν έκθεση στον ήλιο, όπως η οδήγηση. Τα εκτεθειμένα στον ήλιο χέρια, μακροπρόθεσμα, μπορεί να αποκτήσουν ηλιακές κηλίδες – πανάδες, δυσχρωμίες κ.ά.

Βασικά Συστατικά του δέρματος 

Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και άλλα μόρια, όπως το υαλουρονικό οξύ αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία του χορίου του δέρματος. Τα στοιχεία αυτά προσδίδουν ελαστικότητα και ανθεκτικότητα στο δέρμα, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ενυδάτωση και στήριξή του. Με την πάροδο των χρόνων, μειώνεται η σύνθεση και η ποιότητα των μακρομορίων του δέρματος, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με εξωγενείς παράγοντες γήρανσης, όπως ο ήλιος, το δέρμα να χάνει, σταδιακά την ελαστικότητά του και να αποκτά μια πιο θαμπή και αφυδατωμένη όψη.

Θεραπείες αντιγήρανσης για τα χέρια

Μεσοθεραπεία χεριών 

Το δέρμα των χεριών έχει, επίσης, ανάγκη από φροντίδα και εξειδικευμένη περιποίηση, μιας και τα χέρια μας καταπονούνται περισσότερο στην καθημερινότητα. Η μεσοθεραπεία είναι η θεραπεία, κατά την οποία ενίουμε στο δέρμα την κατάλληλη κάθε φορά ουσία για το πρόβλημα, που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε (π.χ. μεσοθεραπεία ενυδάτωσης, μεσοθεραπεία λιπόλυσης, κ.ά.). Για την περιοχή των χεριών, στην Skin and Hair, εφαρμόζονται μεσοθεραπείες με υαλουρονικό και βιταμίνες με στόχο τη διατήρηση της νεανικής τους όψης. Ο ακριβής αριθμός και η συχνότητα των εφαρμογών καθορίζεται πάντα από τον ιατρό, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος.

Θεραπεία Ενυδάτωσης, Λεύκανσης και Αντιγήρανσης της Exuviance 

Τα μοναδικά και εξειδικευμένα πρωτόκολλα ομορφιάς της Exuviance που εφαρμόζουμε στη δερματολογική κλινική Skin and Hair προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση τριπλής δράσης με οξέα, ένζυμα παπάγιας και μικροκρυστάλλους επαγγελματικής κατηγορίας, επιτυγχάνοντας απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και χαρίζοντας στο δέρμα βαθιά ανανέωση και ενυδάτωση, άμεση βελτίωση της υφής του και μείωση της εμφάνισης των κηλίδων και των λεπτών γραμμών.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ, ανάλογα με το μοριακό του βάρος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενυδάτωση μέσω της μεσοθεραπείας, αλλά και ως filler, για την αποκατάσταση του όγκου της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών, τη μείωση της εμφάνισης των επιφανειακών φλεβών και την ενίσχυση της νεανικής τους όψης. 

Fractional laser (Er)

To Erbium Fractional laser είναι ένα laser που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανάπλαση του δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στα πλαίσια των πρωτοκόλλων αντιγήρανσης, αλλά και για αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων του δέρματος των άκρων χειρών, όπως είναι οι ηλιακές κηλίδες-πανάδες.  Για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος διαθέτουμε επιπλέον lasers όπως το Picosecond και το Q-Swiched Alexandrite laser.