//Ακμή: 7 λόγοι για να επισκεφθείτε άμεσα τον δερματολόγο!

Ακμή: 7 λόγοι για να επισκεφθείτε άμεσα τον δερματολόγο!

❗️Μην αφήνετε πολύτιμο χρόνο να περνά❗️

Η ακμή αποτελεί μια δερματική νόσο, που συνήθως εμφανίζεται στην προ εφηβική ή στην εφηβική ηλικία ενός παιδιού. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να επισκεφθείτε άμεσα τον δερματολόγο, ο οποίος θα καθορίσει το καταλληλότερο θεραπευτικό πλάνο για το παιδί σας.

Παρακάτω ακολουθούν 7 επιστημονικά τεκμηριωμένοι λόγοι για τους οποίους η έγκαιρη θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή:

  1. Πετυχαίνετε πιο γρήγορα αποτελέσματα με την έγκαιρη θεραπεία

Η θεραπεία της ακμής απαιτεί χρόνο ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για ήπιας ή σοβαρής μορφής ακμή. Επομένως, όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα έχετε ολοκληρώσει και το πλάνο θεραπειών που θα σας υποδείξει ο δερματολόγος.

2. Μειώνετε την πιθανότητα εμφάνισης ουλών.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου μπορεί να αποτρέψει τα σημάδια ακμής, τις λεγόμενες, ουλές ακμής. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο σοβαρή είναι η ακμή, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσετε ουλές. Ο γενικός κανόνας είναι πως όσο πιο σοβαρός είναι ο τύπος της ακμής, τόσο πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν ουλές, καθώς και ότι η ήπια ακμή είναι πιο πιθανό να αφήσει ουλές, όταν ο ασθενής «πειράζει» τα σπυράκια και το πρόσωπό του.

3. Αποφεύγετε την ανάπτυξη μεταφλεγμονώδους υπέρχρωσης με την αποδρομή των ακνεικών βλαβών.

 Όταν καθαρίζει ένα σπυράκι ή μία κύστη ακμής μπορεί να απομείνει μια σκούρα χροιά στο δέρμα (όταν το φυσικό χρώμα του δέρματος είναι μέτριο έως σκούρο). Η χροιά αυτή αποκαλείται μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση και ουσιαστικά είναι μία βλάβη που οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή μελανίνης. Αντίστοιχα, όσοι έχουν λευκό ή ανοικτόχρωμο δέρμα μπορεί να δουν μια κοκκινωπή χροιά στο δέρμα τους. Οι βλάβες αυτές μπορεί να επιμείνουν για μήνες και πολλοί πάσχοντες από ακμή τις θεωρούν χειρότερες από τα σπυράκια καθαυτά.

4. Αποτρέπετε την ακμή να μετατραπεί από ήπια σε σοβαρής μορφής.

Η έγκαιρη και πρώιμη θεραπεία μπορεί να αποτρέψει μερικά σπυράκια από το να εξελιχθούν σε εκτεταμένα μαύρα στίγματα, λευκά στίγματα και βαθιά, επώδυνη ακμή.

5. Ελαχιστοποιείτε την πιθανότητα να χρειαστείτε ισχυρότερη φαρμακευτική αγωγή για την ακμή.

Όταν η ακμή γίνεται σοβαρή, απαιτείται ισχυρότερη φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί. Αυτά τα ισχυρά φάρμακα έχουν περισσότερες πιθανές παρενέργειες και απαιτούν στενή παρακολούθηση από δερματολόγο.

6. Αποφεύγετε μελλοντικές εξάρσεις της ακμής.

Η ακμή μπορεί να ξεκινήσει σε νεαρή ηλικία., συνήθως στην εφηβική ηλικία ή στην προεφηβεία. Η έγκαιρη αντιμετώπιση της ακμής και η διατήρησή των συμπτωμάτων της, υπό έλεγχο, μπορεί να αποτρέψει μελλοντικές εξάρσεις. Αντιθέτως, η καθυστερημένη αντιμετώπιση είναι σε πολλές περιπτώσεις η αιτία που σήμερα η νόσος εμφανίζεται ακόμη και σε ενήλικες 30, 40 ή και 50 ετών.

7. Αποφεύγετε τις ενδεχόμενες επιδράσεις της ακμής στην αυτοπεποίθηση και στον ψυχισμό σας.

Η ακμή μπορεί να προκαλέσει περισσότερα αρνητικά από τις εξάρσεις της. Μελέτες δείχνουν ότι η ακμή μπορεί πλήττει σε πολλές περιπτώσεις, την ψυχική υγεία των παιδιών ή των εφήβων. Πολλοί ασθενείς νιώθουν την αυτοεκτίμησή τους να μειώνεται μετά την εμφάνισή της και μερικοί αισθάνονται τόσο άσχημα ώστε απομονώνονται από τον κοινωνικό περίγυρό τους.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποια θα ήταν η καλύτερη θεραπεία για την ακμή του παιδιού σας, η επίσκεψη σε τον δερματολόγο θα σας βοηθήσει και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής του για πολλά χρόνια ακόμα.

www.skinandhair.gr