//“Μήδεια” και περιποίηση του δέρματος!

“Μήδεια” και περιποίηση του δέρματος!

Τις τελευταίες ημέρες, η επέλαση της «Μήδειας» μας χάρισε τις «άσπρες ημέρες» που είχαμε όλοι ανάγκη και ξαναγίναμε για λίγο πάλι παιδιά, απολαμβάνοντας το χιόνι. Ωστόσο, το δέρμα μας, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών ταλαιπωρείται από τη διαρκή εναλλαγή ζέστης-κρύου.

Το δέρμα μας έχει ανάγκη την βαθιά ενυδάτωση. Κοκκινίλες, ερεθισμοί, ξηρότητα και αφυδάτωση το ταλαιπωρούν, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα, που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Κι όμως, εμείς σας συμβουλεύουμε με μικρά και καθημερινά βήματα για να μπορέσετε να προστατέψετε την επιδερμίδα σας επαρκώς από το κρύο.

1.Ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θρέφει σε βάθος το δέρμα σας και δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας ενάντια στην ξηρότητα. Αυτό ισχύει τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των άκρων σας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες.

2.Αντηλιακή προστασία

Ναι, καλά ακούσατε. Δεν έχει καμία σημασία που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Σε μια βόλτα στο βουνό που έχει χιόνι, ακόμα και μες στην πόλη, η αντηλιακή κρέμα είναι απολύτως απαραίτητη.

3.Μάσκες προσώπου

Μία φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να εφαρμόζετε μια μάσκα ενυδάτωσης αλλά και καθαρισμού στο πρόσωπό σας. Έτσι, η επιδερμίδα σας θα αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και θα ενυδατωθεί εις βάθος.

4. Ενυδάτωση από μέσα

Φροντίστε να τρέφεστε σωστά αλλά και να πίνετε επαρκείς ποσότητες υγρών, όπως νερό και φυσικούς χυμούς. Η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για ολόκληρο τον οργανισμό μας. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τείνουμε, και είναι λογικό, να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες νερού. Ωστόσο, μια καλή πρακτική για να αυξήσουμε τις ποσότητες υγρών, που προσλαμβάνουμε είναι η κατανάλωση ροφημάτων με βότανα που μας ευεργετούν.

5.Τέλος στα ξερά χείλια

Ειδικότερα, τα χείλη ταλαιπωρούνται περισσότερο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και γι’ αυτό και είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν σκασίματα και έντονη ξηρότητα. Χρησιμοποιείστε, λοιπόν, lip balms που περιέχουν φυσικά έλαια και φροντίστε να τα ανανεώνεται συχνά, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάθε εποχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σε αυτές πρέπει να προσαρμόσουμε και την φροντίδα της επιδερμίδας μας. Αλλάξτε λίγο τις συνήθειες σας και υιοθετείστε αυτές τις απλές πρακτικές για να βοηθήσετε την επιδερμίδα μας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούν το κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών.