//Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία του project @iamnotadoll_project από την Skin+Hair

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία του project @iamnotadoll_project από την Skin+Hair

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair φιλοξένησε το εικαστικό διαδραστικό δρώμενο iamnotadoll της γλύπτριας κας Ιωάννας Παρασκευά, στο πλαίσιο των δράσεων, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά και της εταιρικής μας φιλοσοφίας.

Από την Τετάρτη 16 Μαρτίου, μέχρι και την Παρασκευή 18 Μαρτίου, τα 6 μοναδικά γλυπτά της δράσης φιλοξενήθηκαν στον χώρο της κλινικής, με μεγάλη επιτυχία.  

Τα γλυπτά έχουν δημιουργηθεί με βάση τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα τα γλυπτά μιλούν για την:  

????Σεξουαλική παρενόχληση / βιασμός (κίτρινα παπουτσάκια)

???? Βία στις σχέσεις, οικογένεια, εργασία, (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική) (μπλε παπουτσάκια)

???? Αναγκαστικός και πρόωρος γάμος, παιδεραστία (πορτοκαλί παπουτσάκια)

???? Ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή) (ροζ παπουτσάκια)

???? Εμπορία γυναικών / κοριτσιών (κόκκινα παπουτσάκια)

???? Κατάχρηση στο διαδίκτυο (πράσινα παπουτσάκια)

Η δημιουργός του έργου, κα Παρασκευά, την οποία ευχαριστούμε θερμά, επισημαίνει, ότι σκοπός της είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, όσο το δυνατόν, περισσότεροι νέοι άνθρωποι. «Δουλεύω πάνω σε αυτό το project 2 χρόνια περίπου, όταν ξεκίνησα να φτιάχνω το πρώτο γλυπτό, αφού μελέτησα και διάβασα αρκετά. Έπιασα τον εαυτό μου να μην μπορεί να συγκινηθεί, πλέον, από τις περιγραφές των περιστατικών, γιατί απλά έχω εξοργιστεί από τα νούμερα, που διαβάζω στις επίσημες στατιστικές! Είναι αδιανόητα υψηλά και η κατάσταση χειροτερεύει! Σας προκαλώ να τα δείτε. Κάπως έτσι κάθε συναίσθημα μετατράπηκε σε ενέργεια και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την δύναμη, που έχει η τέχνη και να προσπαθήσω να ενεργοποιήσω ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, που έχει η ανθρωπότητα στα χέρια της κι αυτό δεν είναι άλλο από τους νέους μας. Θεωρώ, ότι η Ελλάδα έχει πολύ ικανά και πανέξυπνα παιδιά. Από εδώ θα ξεκινήσουν όλα. Δίνω, λοιπόν, το βήμα σε όλους μα ειδικά στους νέους να επιλέξουν σε «ποια χρωματιστά παπουτσάκια» θέλουν να μπουν και να τα επικοινωνήσουν».

Περισσότεροι από 160 επισκέπτες της Skin and Hair είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξαιρετική αυτή καμπάνια, να γίνουν μέρος της έκθεσης και να στείλουν το δικό τους ισχυρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων, έμφυλης βίας, επιβλαβών πρακτικών και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.

Η Skin and Hair, στο πλαίσιο της εταιρικής της φιλοσοφίας και με γνώμονα τη διαφορετικότητα, την αγάπη για τον εαυτό μας, την ισότητα και την αποδοχή, είναι ο πρώτος ιατρικός χώρος στην Ελλάδα, που φιλοξένησε την καμπάνια και μέσω της τέχνης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα.

Η Διευθύντρια Προσωπικού , κ. Κατερίνα Ιωαννίδου και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ κ. Βικτώρια Σιμιτζή, εξήραν την σημασία της φιλοξενίας της έκθεσης στον χώρο μας, τονίζοντας, ότι στην Skin and Hair οι ίσες ευκαιρίες στο εργασιακό περιβάλλον, η ισότητα των φύλων αλλά και η υποστήριξη δράσεων με στόχο ένα καλύτερο και πιο «καθαρό» μέλλον είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτες.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός και Επιστημονικός Δ.ντής της Skin and Hair, κ. Σωτήρης Θεοχάρης ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως ομάδα, που φιλοξενήσαμε τα 6 γλυπτά – δημιουργήματα της κας Παρασκευά, στον χώρο μας. Τα γλυπτά ήταν καθηλωτικά και μίλησαν από μόνα τους. Είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε κάθε μορφής βία, διακρίσεων και να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι για μια κοινωνία χωρίς βία και ανισότητες. Είναι στο χέρι μας να δράσουμε όλοι μαζί με ενότητα, ενσυναίσθηση, αξίες και αλληλοσεβασμό».

Μετά την επίσημη παρουσίασή του project, δημόσιοι φορείς, δήμοι, περιφέρειες αλλά και ιδιωτικές εταιρείες έχουν ήδη αγκαλιάσει τη δράση αυτή, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σύμφωνα με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Όλοι μαζί. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και καμία.

???? info@skinandhair.gr

???? www.skinandhair.gr

???? 210 9600 930

#️⃣   #drtheocharis #weloveyourself

#skinandhair #iamnotadoll