//Τι γνωρίζεις για τα θηλώματα;

Τι γνωρίζεις για τα θηλώματα;

Τα θηλώματα αποτελούν καλοήθη ογκίδια του δέρματος.

Έχουν, συνήθως, χρώμα ίδιο με αυτό του δέρματος -γι’ αυτό και πολλοί τα αποκαλούν “κρεατοελιές”- αλλά μπορεί να είναι και πιο σκουρόχρωμα ή καφέ. Το μέγεθός τους είναι συνήθως μικρό και συνδέονται με το υπόλοιπο δέρμα με ένα λεπτό μίσχο. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικά, ωστόσο όταν αυξηθούν σε μέγεθος ή αριθμό μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα ή αίσθημα καύσου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τραυματισμού τους μπορεί να αιμορραγήσουν.

Τα συνηθέστερα σημεία εμφάνισης θηλωμάτων είναι ο λαιμός, οι μασχάλες, η πλάτη, η περιοχή κάτω από το στήθος, το πρόσωπο, τα βλέφαρα, οι μηροί κ.ά. Τα θηλώματα συνιστάται να αφαιρούνται τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για λόγους υγείας.

Ο ειδικός Δερματολόγος είναι ο μόνος αρμόδιος για τη διάγνωση και τη θεραπεία των θηλωμάτων.

Στην δερματολογική κλινική, η αφαίρεση θηλωμάτων πραγματοποιείται από τον ιατρό Σωτήρη Θεοχάρη, κυρίως μέσω του CO2 Laser ή της χειρουργικής αφαίρεσης.

Το CO2 Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία. Οδηγεί σε πλήρη εξάλειψη των υπαρχουσών βλαβών, χωρίς να δημιουργεί σημάδια και ουλές στο δέρμα, ενώ δεν έχει χρόνο αποθεραπείας, με τον ασθενή να μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του. Στην περίπτωση της χειρουργικής αφαίρεσης, η μέθοδος εφαρμόζεται σε μεγάλου μεγέθους θηλώματα, με τοπική αναισθησία.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα, διαβάστε εδώ ή καλέστε μας στο 210 9600930 για να επισκεφθείτε τον Δερματολόγο – Δερματοχειρουργό κ. Σωτήρη Θεοχάρη.