//Η ISHRS ενημερώνει για την μεταμόσχευση μαλλιών

Η ISHRS ενημερώνει για την μεταμόσχευση μαλλιών

Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS), της οποίας μέλος είναι ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης, με συνεχείς ενημερωτικές καμπάνιες και εκστρατείες φροντίζει να πληροφορεί τον γενικό πληθυσμό για την μεταμόσχευση μαλλιών.

Η θέση της εταιρείας είναι ότι οποιαδήποτε διαδικασία περιλαμβάνει χειρουργική τομή δέρματος με σκοπό την αφαίρεση ιστών από το τριχωτό της κεφαλής ή το σώμα, ή για την προετοιμασία του τριχωτού της κεφαλής ή του σώματος για λήψη ιστού, (π.χ., τομή του μοσχεύματος FUE, εκτομή η λωρίδα δωρητών, δημιουργώντας τοποθεσίες παραληπτών) με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της ρομποτικής, είναι μια χειρουργική διαδικασία. Τέτοιες διαδικασίες πρέπει να εκτελούνται από κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρό. Όλα τα εργαλεία συλλογής FUE, συμπεριλαμβανομένων των ρομποτικών συσκευών, θεωρούνται επεκτάσεις του χεριού του χειριστή, και ως εκ τούτου, όλοι οι χειριστές αυτών των συσκευών πρέπει να είναι γιατροί.

Οι γιατροί, που πραγματοποιούν χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών πρέπει να διαθέτουν την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την τρέχουσα ικανότητα στον τομέα της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών.

Η ISHRS πιστεύει ότι οι ακόλουθες πτυχές της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών πρέπει να εκτελούνται μόνο από εξουσιοδοτημένο γιατρό:

  • προ εγχειρητική διαγνωστική εξέταση και αξιολόγηση
  • σχεδιασμός δότριας περιοχής
  • εκτέλεση χειρουργικής επέμβασης, που περιλαμβάνει: τη συλλογή τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, σχεδιασμό γραμμής μαλλιών (hairline), δημιουργία θέσεων λήπτριας περιοχής και διαχείριση άλλων ιατρικών προβλημάτων καθώς και πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες
  • μετεγχειρητική φροντίδα και παρακολούθηση

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης όντας ενεργό μέλος της ISHRS, ξεκινώντας από το 1996, στηρίζει ένθερμα την καμπάνια Fight the FIGHT.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της Skin and Hair Medical Care μας ανέφερε σχετικά: “Ως μέλος της ISHRS στηρίζω ένθερμα την νέα παγκόσμια καμπάνια, που έχει ως στόχο να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και εν τέλει να προστατέψει τους υποψηφίους για μεταμόσχευση μαλλιών, από παραπλανητικές διαφημίσεις. Στην δερματολογική κλινική Skin and Hair διαθέτουμε 25ετή και πλέον κλινική εμπειρία στη μεταμόσχευση μαλλιών. To γεγονός, ότι όλες οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών πραγματοποιούνται από εμένα τον ίδιο, με τη συνδρομή μιας άριστα εκπαιδευμένης ομάδας ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, αποτελούν εγγύηση για τη χειρουργική αποκατάσταση της αλωπεκίας και των προβλημάτων αραίωσης του τριχωτού, με απολύτως επιτυχημένα και φυσικά αποτέλεσματα.”

Μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω για την καμπάνια Fight the FIGHT στους παρακάτω συνδέσμους:

https://bit.ly/3dC5Btp

https://bit.ly/3aqOKHY