//Συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών σας

Συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών σας

Ο τρόπος με τον οποίο πλένετε τα μαλλιά σας και σε συνδυασμό με τα προϊόντα, που χρησιμοποιείτε μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη υγεία και την διατήρησή τους.

Για να απολαμβάνετε τα μαλλιά σας λεία και λαμπερά, ακολουθείστε τις παρακάτω απλές συμβουλές, που συστήνουν οι δερματολόγοι.

Αρχικά:

  1. Όσοι διαθέτουν λιπαρά μαλλιά, οφείλουν να τα λούζουν πιο συχνά. Το πόσο συχνά πλένετε τα μαλλιά σας πρέπει να βασίζεται στο πόση ποσότητα λιπαρότητας παράγει το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι λιπαρό, ίσως χρειαστεί να το πλένετε τόσο συχνά όσο μία φορά την ημέρα. Εάν έχετε βαμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, τότε ενδέχεται να είναι πιο ξηρά, με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται λούσιμο σε καθημερινή βάση. Καθώς μεγαλώνετε, στο τριχωτό της κεφαλής σας παρατηρείται λιγότερη λιπαρότητα, οπότε ίσως να μην χρειάζεται να λούζεστε, τόσο συχνά. Αν παρατηρήσετε ξηροδερμία, πιτυρίδα ή όποια άλλη ένδειξη βλάβης στο τριχωτό της κεφαλής, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας για παρακολούθηση και κατεύθυνση στα προϊόντα, που πρέπει να χρησιμοποιείτε.
  2. Εφαρμόστε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής. Κατά την εφαρμογή του σαμπουάν, επικεντρωθείτε στον καθαρισμό κυρίως του τριχωτού της κεφαλής, αντί να πλένετε όλο το μήκος των μαλλιών. Το αντίθετο, μπορεί να αφήσει τα μαλλιά θαμπά.
  3. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό κάθε φορά, εκτός εάν χρησιμοποιείτε σαμπουάν “2 σε 1”, το οποίο καθαρίζει και περιποιείται τα μαλλιά. Η χρήση ενός μαλακτικού προϊόντος μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των αφυδατωμένων, ταλαιπωρημένων  ή ξηρών μαλλιών αυξάνοντας τη λάμψη, μειώνοντας το φριζάρισμα, χαρίζοντας ελαστικότητα, αντοχή και προσφέροντας προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV. Ενώ παράλληλα προσφέρονται στα μαλλιά, τα ιδανικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για σωστή ανάπτυξη και βαθιά ενυδάτωση.
  4. Εφαρμόστε το μαλακτικό στις άκρες των μαλλιών. Μιας και τα μαλακτικά μπορούν να κάνουν τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται αδύνατα, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στις άκρες των μαλλιών και όχι στο τριχωτό της κεφαλής ή στο μήκος των μαλλιών.
  5. Επιλέξτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, εάν βάφετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν σχεδιασμένο για τα μαλλιά που έχουν υποστεί βάψιμο. Εάν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα και ξηρά, σκεφτείτε το σαμπουάν «2-σε-1». Ανεξάρτητα από το κόστος, πολλές μάρκες σαμπουάν και κοντίσιονερ παρέχουν τα ίδια ακριβώς οφέλη.
  6. Προστατεύστε τα μαλλιά κατά το κολύμπι. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις βλαβερές συνέπειες του χλωρίου και του αλατιού. Περιποιηθείτε τα, πριν κολυμπήσετε. Φορέστε ένα σφιχτό προστατευτικό και χρησιμοποιήστε ένα ειδικά διαμορφωμένο σαμπουάν και βαθύ μαλακτικό μετά το κολύμπι για να αντικαταστήσετε την χαμένη υγρασία.

Εάν έχετε ερωτήσεις και απορίες, σχετικά με τη φροντίδα των μαλλιών σας, μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε ένα ειδικό Δερματολόγο.

Πηγή Άρθρου

https://bit.ly/32d7APD