//Μένουμε σπίτι και ενισχύουμε τον οργανισμό μας!

Μένουμε σπίτι και ενισχύουμε τον οργανισμό μας!

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καλούμαστε να μείνουμε σπίτι προκειμένου να προφυλάξουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και τους εαυτούς μας. Σε ό,τι αφορά στη διατροφή μας για το χρονικό διάστημα της παραμονής μας στο σπίτι, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξήσουμε το βάρος μας. Παράλληλα, οφείλουμε να μεριμνήσουμε, έτσι ώστε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σε ότι αφορά την πρόληψη αύξησης βάρους:

  • Παρακολουθούμε τη ζυγαριά μας

Ζυγιζόμαστε πάντα σταθερή ώρα της ημέρας εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν ίδιες συνθήκες Μια καλή στιγμή είναι το πρωί, φορώντας ελαφρύ ρουχισμό.

  • Αποφεύγουμε τα τρόφιμα-πειρασμούς

Καλό θα είναι να λείπουν από τα ντουλάπια μας γλυκίσματα και τρόφιμα τα οποία έχουν ζάχαρη και ταυτόχρονα αρκετές θερμίδες.

  • Αποφεύγουμε τα delivery, και μαγειρεύουμε τα γεύματά μας

Συνήθως τα γεύματα που αγοράζουμε, απέξω έχουν αρκετά περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με το σπιτικό φαγητό, οι οποίες δεν είναι θρεπτικές, ενώ, έχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε. Επιπλέον, προσπαθούμε να μαγειρεύουμε υγιεινά γεύματα μόνοι μας ή με τους οικείους μας ενισχύοντας έτσι τον έλεγχο τους βάρους αλλά και τους οικογενειακούς δεσμούς.

  • Προσοχή στις ποσότητες και των αριθμό των γευμάτων

Βασισμένοι στα πρότυπα, που επιτάσσει η Μεσογειακή Διατροφή φροντίζουμε να κάνουμε μικρά γεύματα μέσα στη μέρα, καθώς και δύο κυρίως γεύματα. Επιπλέον, φροντίζουμε να μην υπερβάλουμε στις ποσότητες και να τις ελέγχουμε κατά το δυνατόν.

  • Κάνουμε ημερήσιο απολογισμό

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να έχουμε έλεγχο είναι να καταγράφουμε τα ημερήσια γεύματά μας. Έτσι, στο τέλος της ημέρας, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τις λανθασμένες επιλογές, με στόχο σταδιακά να τις διορθώσουμε

  • Ασκούμαστε στο σπίτι

Ακόμα και μέσα στο σπίτι φροντίζουμε να μην παραλείπουμε την άσκηση. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την φόρμα μας. Συμβουλευόμαστε τον γυμναστή μας και μένουμε δραστήριοι.

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα

  • Καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά

Καταναλώνουμε 3-5 μερίδες φρούτων ανά ημέρα και σαλάτες με τα κυρίως γεύματα. Επιλέξτε ποικιλία φρούτων και λαχανικών εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσληψη βιταμινών από ποικιλία πηγών.

  • Πίνουμε αρκετό νερό

Συμμετέχει σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες του μεταβολισμού, απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες και μας κρατάει ενυδατωμένους. Τηρούμε την σύσταση της κατανάλωσης 8-10 ποτηριών ανά ημέρα.

  • Βγαίνουμε στον ήλιο

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγαίνουμε στο μπαλκόνι μας, για να μας δει ο ήλιος. Όσο είναι δυνατόν, εκμεταλλευόμαστε τον ήλιο προκειμένου να συνθέσουμε την απαραίτητη βιταμίνη D.

Σε αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δείξουμε υπευθυνότητα και να δράσουμε προφυλάσσοντας τον συνάνθρωπό και τον εαυτό μας.

Μένουμε σπίτι λοιπόν, και ακολουθούμε τις οδηγίες τις πολιτείας. Ας προσπαθήσουμε να το δούμε σαν μια ευκαιρία για να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας, εποικοδομητικά και δημιουργικά. Προσέχουμε τη διατροφή μας, ελέγχουμε το βάρος μας ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή εξασφαλίζοντας επάρκεια θρεπτικών συστατικών και βιταμινών για να ενισχύσουμε και την άμυνα του οργανισμού μας.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι, όταν με το καλό, ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη συγκυρία, μας περιμένει καλοκαίρι…

Μένουμε λοιπόν σπίτι, μένουμε υγιείς, ευδιάθετοι και σε φόρμα!!!

Καλή δύναμη σε όλους!

Αλέξανδρος Χάμος

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc

Συνεργάτης Skin and Hair Medical Care

Ο συνεργάτης Διατροφολόγος – Διαιτολόγος της κλινικής Skin and Hair, παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμβουλή σε σχέση με τη διατροφή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διαιτολόγο, καλώντας στη γραμματεία της κλινικής μας στο 210 9600 930 ή στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@skinandhair.gr