//Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια ημέρα διπλής γιορτής για τη χώρα μας. Ο Χριστιανισμός τιμά την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ, ο Ελληνισμός γιορτάζει τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ημέρα της νεώτερης ιστορίας του.

Μια ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης για τους προγόνους που, με γενναιότητα και αυτοθυσία, όρθωσαν το ανάστημά τους για την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους. Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης μας διδάσκει ότι με πίστη, ενότητα, εθνική ομοψυχία και συνένωση δυνάμεων σε έναν κοινό σκοπό, κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος.

Η φετινή επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας συμπίπτει με μια ιδιαίτερα δύσκολη εθνική και παγκόσμια συγκυρία. Αφενός, η χώρα μας υπερασπίζεται τα σύνορα της και ταυτόχρονα βρίσκεται σε “πόλεμο ζωής” με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό. Σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία, το απαράμιλλο δίδαγμα των Αγωνιστών του 1821 παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ και οφείλει να αποτελέσει έμπνευση για όλους μας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι με κοινωνική συνοχή, υπευθυνότητα και περίσκεψη και να αφιερωθούμε στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». Η δύσκολη πραγματικότητα, την οποία βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες μπορεί να μας δημιουργεί μία μελαγχολία, δεν αλλάζει, όμως, το αίσθημα περηφάνιας για την εθνική μας επέτειο.

Στο πλαίσιο των φετινών περιοριστικών μέτρων δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε συλλογικά την ημέρα αυτή και να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις, τελετές και παρελάσεις.

Φέτος, ας ανεμίσουμε στα μπαλκόνια μας, όλοι την ελληνική σημαία, το υπέρτατο σύμβολο της ελευθερίας.

Φέτος, ας αισθανθούμε περηφάνια για τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, τα σώματα ασφαλείας, τους φαντάρους μας και όλους αυτούς τους λειτουργούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που δίνουν την ψυχή τους, σε δύσκολες συνθήκες, για την επιβίωση της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Φέτος, μένουμε και γιορτάζουμε στο σπίτι!

Η ομάδα μας εύχεται σε όλους και όλες Χρόνια Πολλά, υγεία και κάθε ευτυχία.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!