//Μήνυμα επαγρύπνησης με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Μήνυμα επαγρύπνησης με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Ραγδαία αυξημένος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τα νέα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά να μην αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Πράγματι, έπειτα από τους δύσκολους μήνες του lockdown, οι πολίτες – και δη οι πιο νέοι εξ αυτών – έχουν την ανάγκη να χαλαρώσουν εν μέσω του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε απέναντι στην τήρηση των μέτρων, να εφησυχάζουμε και να μην συμμορφωνόμαστε απέναντι στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων υγείας.

Όπως είχε αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και όπως δείχνουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, με την πτώση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων στα 45 έτη, ο ιός πλέον κυκλοφορεί και μεταδίδεται κυρίως από τους νεότερους σε ηλικία, οι οποίοι μπορεί, όντας ασυμπτωματικοί, να βγουν έξω και να συναθροιστούν διασπείροντας, έτσι, περαιτέρω την πανδημία.

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair έλαβε από νωρίς τα απαραίτητα μέτρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους ασθενείς μας και το προσωπικό μας. Με στόχο να σταματήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινωνία, ήμασταν από τον Ιανουάριο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, μέσα από το επιστημονικό μας journal, με ιατρικά άρθρα και δημοσιεύσεις.

Σήμερα, απευθύνουμε ένα ισχυρό μήνυμα επαγρύπνησης, κάνοντας έκκληση σε όλους για τα εξής:

  • Να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής.
  • Να προστατέψουμε την ζωή, τόσο τη δική μας όσο και της οικογένειας μας και των ανθρώπων που αγαπάμε.
  • Να φοράμε μάσκες, κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις και αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
  • Όσοι εμφανίζετε συμπτώματα ή πιστεύετε, ότι ενδέχεται να νοσείτε, ακολουθείστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για κατ’ οίκον περιορισμό και ενημερώστε τον ιατρό σας.

Το χρονικό διάστημα, που πέρασε, αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και τώρα. Χρέος όλων μας είναι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία, κοινωνική συνείδηση – κυρίως όμως –  ατομική ευθύνη. Δεν πανικοβαλλόμαστε, δεν εφησυχάζουμε, ενημερωνόμαστε συνεχώς και σωστά. Όλοι μαζί θα φτιάξουμε ξανά την καθημερινότητά μας από την αρχή!