//Σοβαρή καταγγελία ενόψει του 3ου «Πανελλήνιου Συνεδρίου Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser».

Σοβαρή καταγγελία ενόψει του 3ου «Πανελλήνιου Συνεδρίου Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser».

Το 3ο «Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser». θα διεξαχθεί και φέτος από την Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής και υπό την αιγίδα της ΕΔΑΕ, στις 15 – 18 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, για φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών. Ειδικότερα, ενημερώνουν ότι μη γιατροί, όπως κομμωτές, αισθητικοί αλλά και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, χωρίς εκπαίδευση και πιστοποίηση, προβαίνουν σε αισθητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις, (ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης και υαλουρονικού οξέος), προκαλώντας σε μερικές περιπτώσεις προβλήματα μη αναστρέψιμα στην υγεία του ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Γ. της εταιρείας, κ. Ανθόπουλος έκανε λόγο για «τυχοδιώκτες» και «τσαρλατάνους» φέρνοντας ως παράδειγμα καταγγελία, που έκανε ο ίδιος τον Μάιο, για μη νόμιμο ιατρείο και ακόμη η καταγγελία δεν έχει ελεγχθεί, με αποτέλεσμα το “ιατρείο” να λειτουργεί ακόμη.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ζητούν από τους Δερματολόγους – μέλη της να εκπαιδεύονται συνεχώς αλλά και από τους πολίτες να ενημερώνονται και να επιλέγουν ιατρεία πιστοποιημένα για αισθητικές επεμβάσεις.

Στο πλαίσιο του επικείμενου συνεδρίου, σας ενημερώνουμε ότι ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης θα συμμετάσχει με πολλαπλό ρόλο, ως Πρόεδρος, ομιλητής και ερωτών, σε στρογγυλά τραπέζια, διαδραστικές συνεδρίες αλλά και διαλέξεις.

Το επιστημονικό πρόγραμμα, που έχει διαμορφωθεί είναι υψηλού επιπέδου και ευρείας θεματολογίας, με αναφορά σε όλες τις νεότερες εξελίξεις και στα επίκαιρα θέματα της ειδικότητας. Στόχος αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νεότερων νεότερες θεραπευτικών τεχνικών Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, με σύγχρονη προσέγγιση, σε ενότητες με στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα ακολουθούν ζωντανές εφαρμογές.

https://bit.ly/30goYjg