//Όταν η φωτογραφία εξυμνεί την διαφορετικότητα

Όταν η φωτογραφία εξυμνεί την διαφορετικότητα

Στην Skin and Hair είναι αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής μας υπόσχεσης η αγάπη και η αποδοχή τόσο του εαυτού μας, όσο και των γύρω μας. Μέσα από μια σειρά ενημερωτικών άρθρων και παρουσιάσεων, συστήνουμε στο ευρύ κοινό δημιουργούς και καλλιτέχνες των οποίων το έργο υμνεί τη διαφορετικότητα.

Γιατί για εμάς, Αγάπη σημαίνει Κατανόηση και Αποδοχή, όχι Παρέμβαση!

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία το 2018. Συγκεκριμένα, το περιοδικό British Journal of Photography διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή διαφορετικότητας, μια έκθεση για το καλύτερο Portrait of Britain!

Τα 100 καλύτερα πορτρέτα, που επιλέχθηκαν από 13.000 συμμετοχές, εκτέθηκαν σε ψηφιακές οθόνες σε σταθμούς του μετρό, σε εμπορικά κέντρα, σε διάσημες οδούς της πόλης αλλά και στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Οι φωτογράφοι μίλησαν ο καθένας για το πορτρέτο του και μας εξηγούν τι βλέπουμε.

Παρακάτω, σας έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα πορτραίτα!

Τι λέτε; Πάμε να τα δούμε!

Tumise

Φωτογράφος: Christoph Soeder

«Ο Tumise είναι ένας πρωταθλητής bodybuilding που κέρδισε  στους εφήβους της βρετανικής εθνικής ομοσπονδίας το 2017. Αυτό πορτρέτο είναι από σειρά που δείχνει τους πελάτες σε μπαρμπέρικο στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Είναι εκπληκτικό για μένα πώς η επιβολή μιας ομοιομορφίας ενισχύει την ατομικότητα».

Shannon

Φωτογράφος: Samuel McElwee

«Όταν ενημερώνεσαι από τα ΜΜΕ πως ως έθνος έχουμε ένα αβέβαιο μέλλον μπροστά μας, μερικές φορές πρέπει να γελάμε. Στην περίπτωση η Shannon εξεπλάγη με ένα κουτάβι μόλις εννέα εβδομάδων».

Night Watch at Salmon Farm

Φωτογράφος: Euan Myles

«Ο Ντάνιελ (αριστερά) ταξίδεψε από τη Νιγηρία στη βορειοδυτική Σκωτία για να εκπληρώσει το όνειρό του και να εργαστεί ως βιολόγος της θάλασσας. Μπορεί να είναι από τα πιο άγρια και υγρά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά έχει ερωτευτεί την περιοχή και σχεδιάζει να μείνει».

Roxy Gore

Φωτογράφος: Joe Lang

«Εντόπισα την Roxy στην Dreamland κατά τη διάρκεια του Margate Pride. Το ντύσιμό της τα ‘έσπαγε’. Μιλήσαμε λίγο για το φόρεμά της και μετά από αυτό ήταν χαρούμενη που την φωτογράφισα».

Jessica, Tipi Valley, Wales

Φωτογράφος: Richard Jinman

«Φωτογράφισα την Jessica κατά τη διάρκεια της διαμονής μου στην Tipi Valley, μια ουαλική οικολογική κοινότητα. Μια αφοσιωμένη φαν του Άρχοντα του Δαχτυλιδιών, η Jessica μου είπε ότι κυνηγάει σκίουρους και κουνέλια με τόξο και με βέλος».

Tika

Φωτογράφος: Nirish Shakya

«Κάθε χρόνο, άνθρωποι από το Νεπάλ σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Dashain, παίρνουν ευλογίες από τους πρεσβύτερους. Είναι συνηθισμένο κάθε οικογένεια να βγάζει μια οικογενειακή φωτογραφία με το χαρακτηριστικό κόκκινο σημάδι στα μέτωπά τους. Έβγαλα αυτό το οικογενειακό πορτρέτο για να δείξω την ποικιλομορφία των οικογενειών, των παραδόσεων και των πολιτισμών στη Βρετανία».

Sea Change – Part 8

Φωτογράφος: Lee Brodhurst-Hooper

«Συνάντησα αυτό το νεαρό ζευγάρι τυχαία και το φωτογράφισα στο Φολκστόουν».

Felicia

Φωτογράφος: John Davis

«Η Felicia εργάζεται ως καθαρίστρια και είναι φίλη μας τα τελευταία 10 χρόνια. Μιλάμε συχνά για τη ζωή της στην Γκάνα και θέλησα να την φωτογραφίσω με την παραδοσιακή ενδυμασία της. Με είχε συνεπάρει με την ομορφιά και την παρουσία της, την οποία ελπίζω η εικόνα αυτή να αποτυπώνει».

Asma

Φωτογράφος: Sophie Green

«Η Asma, μέλος της μουσουλμανικής γυναικείας ομάδας μπάσκετ, είναι μαζί με τους συμπαίκτες της. Αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας που παροτρύνει τη Διεθνή Ομοσπονδία Μπάσκετ να άρει την απαγόρευση της μαντίλας στην ελίτ του αθλητισμού».

Η αγάπη, η αποδοχή του εαυτού μας και η αναγνώριση των θετικών του στοιχείων απαιτεί χρόνο.

Εμείς, στην Skin and Hair, είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε μέρος αυτού του ταξιδιού και να σας μυήσουμε στην πραγματική ομορφιά.

We Love Yourself