//22 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γης

22 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η σημερινή Παγκόσμια ημέρα της Γης, σε μια πρωτόγνωρη στιγμή για όλο τον κόσμο, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Οι δραματικές κλιματικές αλλαγές, η αύξηση της θερμοκρασίας και της εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινόμενων, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η λειψυδρία, η μόλυνση του αέρα, του εδάφους και των νερών, είναι η φωνή του πλανήτη Γη, που μας δηλώνει με τόσους πολλούς τρόπους, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, οι πράξεις όλων μας θα καθορίσουν την βιωσιμότητα του πλανήτη στα επόμενα χρόνια.

Πόσο μάλλον σήμερα που διαπιστώνουμε, ότι με μια μικρή παύση των επιβαρυντικών δραστηριοτήτων του ανθρώπου στη γη λόγω κορονοϊού, έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε μόλις τελειώσει όλη αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση να επανέλθουμε ακόμα πιο συνειδητοποιημένοι ενισχύοντας την περιβαλλοντική μας συνείδηση. Η αγάπη και ο σεβασμός για το περιβάλλον αποτελεί αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο. Η προστασία του “σπιτιού” μας είναι υπόθεση όλων μας.