ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

LASER ΓΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

LASER ΓΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ 

 

Οι ευρυαγγείες και η θεραπευτική τους αντιμετώπιση.Οι ευρυαγγείες αποτελούν διευρυμένα τριχοειδή αγγεία του δέρματος, εντοπίζονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα και είναι ορατά με γυμνό μάτι. Η εμφάνισή τους είναι αρκετά συχνή, ιδίως στις γυναίκες.

Ανάμεσα στους παράγοντες, που συντελούν στην εμφάνισή τους, σημειώνονται η γενετική προδιάθεση, η λήψη φαρμάκων (κορτικοστεροειδή, οιστρογόνα), ορμονικές μεταβολές, που παρατηρούνται σε διάφορες φάσεις της ζωής μιας γυναίκας, όπως η εφηβεία, η κύηση, η εμμηνόπαυση  ακόμη και τραυματισμοί της περιοχής. Επιπλέον επιβαρυντικούς παράγοντες αποτελούν το περιττό βάρος, η παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστική στάση, η έλλειψη σωματικής άσκησης κ.ά.

Υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών. Ανάλογα με την περίπτωση, επιλέγεται από τον θεράποντα ιατρό εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών μεταξύ των οποίων αναφέρουμε τη χρήση Laser, την σκληροθεραπεία και την σκληροθεραπεία με αφρό.

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος αλλά και την ανταπόκριση στη θεραπεία ορίζεται από τον ιατρό, ο απαραίτητος αριθμός των συνεδριών. Ο χρόνος αποθεραπείας μετά από κάθε συνεδρία με laser υπολογίζεται στις 3 – 10 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο απαιτείται πλήρης αποχή από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Στο δερματολογικό μας κέντρο, ο ιατρός κ. Θεοχάρης χρησιμοποιεί το Vbeam Perfecta, Pulsed dye laser, για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα παλμικό laser χρωστικής μήκους κύματος 595 mn, του οποίου οι εφαρμογές ποικίλλουν, περιλαμβάνοντας αντιμετώπιση ευρυαγγειών προσώπου και κάτω άκρων, αιμαγγειωμάτων, ραγάδων, εγκαυματικών ουλών, χηλοειδών, τριχοειδικών δυσπλασιών ((Port-wein stains, PWT) και άλλων.