//Στην SkinandHair βάζουμε το τοπικό πάχος «στον πάγο» με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης.

Στην SkinandHair βάζουμε το τοπικό πάχος «στον πάγο» με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης.

Η κρυολιπόλυση (cryolipolysis) αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα της αισθητικής δερματολογίας (κοσμετολογίας) και έρχεται να προστεθεί στα όπλα του Δερματολόγου,ως ένα αποτελεσματικό μέσο έναντι στο εστιασμένο τοπικό πάχος, που αντιστέκεται και δεν υποχωρεί παρά την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Είναι η μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους, με ευρωπαϊκή πιστοποίηση, ενώ η βάση της θεραπείας είναι η ελεγχόμενη ψύξη, ώστε να μειωθεί, επιλεκτικάτο λίπος (Nelsonetal. 2009). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λιποκύτταρα έχουν την ιδιότητα να ψύχονται,ενώ οι παρακείμενοι ιστοί, όχι. Με τη μέθοδο της εισρόφησης(vacuum), το λίπος ουσιαστικά απομονώνεται και ψύχεται, ενώ οι παρακείμενοι ιστοί δεν επηρεάζονται. 

Στη Δερματολογική κλινική SkinandHair παρέχεται η κρυολιπόλυση από το 2013 ενώ όλα τα περιστατικά ελέγχονται, εξατομικευμένα, εγκρίνονται και εξετάζονται από τον Δερματολόγο Σωτήρη Θεοχάρη καθώς και από Κλινικό Διατροφολόγο, προτού προχωρήσουν στη θεραπεία. 

Πώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση; Η κρυολιπόλυση στοχεύει στα λιποκύτταρα, ενώ το δέρμα, τα νεύρα, τα αγγεία και οι μύες δεν επηρεάζονται καθόλου, από τη θεραπεία αυτή. Χάρη στις δύο ειδικές κεφαλές (heads), που εφαρμόζονται πάνω στο τοπικό πάχος (ανάλογα με το κάθε περιστατικό και αφού έχει, προηγουμένως, τοποθετηθεί μια ειδική προστατευτική μεμβράνη, antifreezingcoolpad, στη περιοχή), το μηχάνημα Cooltechεπιτυγχάνει τη ψύξη του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρα – fatcells) σε θερμοκρασία μέχρι και -4 βαθμών Κελσίου, με σκοπό την αποδόμηση και την εξάλειψή του. Έτσι, τα εκτεθειμένα στο ψύχος λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και προοδευτικά νεκρώνονται (apoptosis). Η διαδικασία διαρκεί 60 λεπτά και ειδικεύεται σε περιοχές με τοπικό λίπος όπως: οσφυϊκή χώρα, πλαϊνά μέσης, εσωτερικό και εξωτερικό μηρών, κοιλιά, πίσω επιφάνεια χεριών. 

Τι αποτέλεσμα να περιμένω; Η τεχνολογία Cooltechέχει μελετηθεί σε πολυάριθμες κλινικές δοκιμές, στις οποίες έχουν πιστοποιηθεί εξαιρετικά αποτελέσματα, σε σχέση και με την ασφάλεια των θεραπειών. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο εξάλειψης του λίπους, με ορατά αποτελέσματα. Περισσότεροι από 1.000.000 ασθενείς  έλαβαν θεραπείες Cooltech, με ένα συνολικό ποσοστό ικανοποίησης της τάξεως του 95%.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τη θεραπεία κρυολιπόλυσης; Ιδανικός υποψήφιος της κρυολιπόλυσης αποτελεί ο υγιής ενήλικας, με σταθερό φυσιολογικό για το ύψος του βάρος, που συνοδεύει τη θεραπεία του με συχνή ήπια αερόβια άσκηση καθώς και υγιεινή μεσογειακή διατροφή. Αποκλείονται ενήλικες που παρουσιάζουν νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, καρκίνο, AIDS,  ιστορικό λοιμωδών νόσων, διαβήτη, υπερευαισθησία στο ψύχος, εγκύους, θηλάζουσες και άτομα με τοπικές αντενδείξεις όπως π.χ. κιρσοί κάτω άκρων, κήλες κοιλιακού τοιχώματος κλπ.

Για να πραγματοποιήσω την κρυολιπόλυση, επιλέγω:

  • Τον Δερματολόγο Σωτήρη Θεοχάρη, ο οποίος μέσα από την 25ετή ιατρική του εμπειρία ελέγχει εξατομικευμένα, κάθε περίπτωση για την πραγματοποίηση της θεραπείας
  • Την άρτια εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη ιατρική και παραϊατρική ομάδα της Skin and Hair Medical Care
  • Την πρότυπη και καθόλα πιστοποιημένη δερματολογική κλινικήSkin and Hair για το σύνολο των υπηρεσιών μας
  • Τη θεραπεία κρυολιπόλυσης με τη συσκευήCooltechτης Coccon Medical που είναι εγκεκριμένη και πιστοποιημένη

Η κρυολιπόλυση είναι ασφαλής μέθοδος; Σαφώς και ναι. Η κρυολιπόλυση με τη συσκευή Cooltechαποτελεί την ασφαλέστερη, πιστοποιημένη μη επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους. Μετά το πέρας της θεραπείας, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες, έχοντας μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Πιθανά φαινόμενα όπως μούδιασμα, τοπικό οίδημα, ερυθρότητα ή κνησμός είναι απολύτως φυσιολογικά και παροδικά. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εξεταστείτε από τον Δερματολόγο Σωτήρη Θεοχάρη, ο οποίος θα σας κατευθύνει για τη θεραπεία και θα ελέγξει την καταλληλότητα εφαρμογή της, για τις δικές σας ανάγκες.