//Προσοχή στις μυρμηκιές αυτόν τον Σεπτέμβρη! Αντιμετωπίστε τις άμεσα!

Προσοχή στις μυρμηκιές αυτόν τον Σεπτέμβρη! Αντιμετωπίστε τις άμεσα!

Οι μυρμηκιές είναι ένα πολύ συνηθισμένο δερματολογικό πρόβλημα. Εκδηλώνεται σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα στην παιδική, ενώ οφείλεται σε στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο συγκεκριμένος ιός είναι αρκετά μεταδοτικός και μπορεί σε κάποια άτομα, να βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή, χωρίς την εκδήλωση συμπτωμάτων.

Με την έναρξη των σχολείων, προτείνουμε στους γονείς να επισκεφθούν τον Δερματολόγο τους, για να πραγματοποιήσουν έναν προληπτικό έλεγχο στα πέλματα, τα χέρια και το πρόσωπο των παιδιών τους.

Έτσι, θα εντοπιστούν άμεσα (αν υπάρχουν) τα δερματικά αυτά ογκίδια, που οφείλονται σε στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και εκδηλώνονται συχνότερα στα παιδιά, κυρίως σχολικής ηλικίας.

Ο εντοπισμός τους σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλές θεραπευτικές μεθόδους από έναν έμπειρο Δερματολόγο, ενώ οι παραμελημένες και πολυάριθμες μυρμηκιές, απαιτούν επίπονη και συχνά επαναλαμβανόμενη θεραπεία.

Η πορεία της δερματοπάθειας χαρακτηρίζεται ως απρόβλεπτη, αφού μετά τη θεραπεία απαιτείται σχολαστικός επανέλεγχος και παρακολούθηση, ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα υποτροπής.

Στη κλινική μας διαθέτουμε όλα τα κατάλληλα και εξειδικευμένα μέσα για την επιτυχή θεραπεία του ιού, με κυριότερα τη χρήση εξειδικευμένων lasers, όπως το CO2 laser και το Pulsed – Dye laser, την κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο, τη διαθερμοπηξία κ.ά.

Ενημερωθείτε εκτενέστερα, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2lnDBRq

#DrTheocharis #skinandhairmedicalcare #medicalteam #dermatologist#skindisease #warts #skincare #dermatologyclinic #glyfada